“Vi gør det helt forkert!”

Af Anders Gjerløv

Essensen af Michael Reynolds lille session sammen med os tirsdag var ”Vi gør det helt forkert!”. Lettere uddybet – Earthships er nu ligeså billige som almindelige huse af tilsvarende størrelse. Problemet er – folk har med den nuværende (og fremtidige?) økonomiske situation ikke råd til sådanne huse længere.

Deres arbejde på Haiti har givet nogle tanker omkring hvordan man kunne simplificere bygningerne endnu mere. På Haiti bruger de spande til at bade med, og skylle ud i toilettet. Det fjerner praktisk taget alt rør-arbejde, og derved kan man skære titusindvis af dollars af prisen. Men – er ”vi” (menneskeheden) klar til at revurdere hvordan vores boliger – og især badefaciliteter i samme – skal fungere? Der er boliger herovre der har kostet under 50.000 kroner at lave, og de er hyggelige og fungerer. Men de er noget mere ”primitive” end vi normalt er vant til. Måske er det det vi skal til at tænke på i fremtiden?!

Se denne video om Earthship Biotectures arbejde i Haiti.

Og hvis du har mod på det, så donér dem lidt penge. Det her går til en god sag!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>