Termisk masse og varme

 

termisk_masse_325px2.jpg

Ved termisk masse forstås materiale, der kan akkumulere varme eller kulde. Tunge materialer, som beton og sten er længere tid om at blive varmet op end lette materialer, som træ og gips. Derfor vil tunge materialer bidrage til at stabilisere temperaturen.

I erhvervsbyggeri er kan termisk masse først og fremmest til at reducere kølebehovet. Hvis der er tilstrækkeligt termisk masse når den som regel ikke at blive rigtig varm, før det bliver køligere igen om aftenen. Man kan udnytte denne mekanisme yderligere ved at lufte ud om natten, så den termiske masse køles længere ned.

I boliger vil termisk masse lagre den passive solvarme der kommer ind gennem vinduerne, og således reducere varmebehovet, ligesom overophedningsproblemer i sommersæsonen vil blive reduceret, på samme måde som beskrevet for erhvervsbyggeri
solar_gain_2.jpeg

Et earthship er baseret på en ide om vægge bygget af hårdt stampet jord med isolering og en Jordvold mod nord, mod solsiden er der vinduer /nærmest et væksthus. Vinklen og den måde Væksthuset er konstrueret gør, at der i vinterhalvåret kommer maksimalt sollys ind i stuerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>